Duitse Noordzeekust

De Duitse Noordzeekust is vooral bekend om de Oost- en Noord-Friese eilanden (onder andere Borkum, Helgoland, Langeoog en Sylt), de badplaats St. Peter-Ording en het Nationaal park Nedersaksische Waddenzee.

Het weer aan de Noordzeekust kan onstuimig zijn, maar de harde wind en de hoge golven zijn zeer geliefd bij surfers en zeilers. Ook zijn er volop fiets- en wandelmogelijkheden. De Duitse Noordzeekust ligt in de Duitse deelstaten Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein.

Noord- en Oost Friese eilanden

De Friese eilanden langs de Duitse Noordzeekust (deelstaat Nedersaksen) zijn zeer geliefd bij de de Duitse vakantiegangers, maar ook vanuit Nederland groeit de interesse. Brede zandstranden, duinen, bossen, vuurtorens en bovendien veel ruimte om te wandelen, fietsen en lekker uit te rusten.

Er zijn vijf Noord-Friese eilanden: Amrum, Föhr, Helgoland, Pellworm en Sylt. Van de Oost-Friese eilanden zijn er zelfs zeven: Baltrum, Borkum, Juist, Langeoog, Nordeney, Spiekeroog en Wangerooge. Een aantal van deze eilanden zijn autovrij.

St. Peter-Ording

De populaire badplaats St. Peter-Ording wordt gekenmerkt door de witte zandstranden en ligt in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Strand- en zeeliefhebbers komen hier graag. St. Peter-Ording heeft een jachthaven en duinenthermen en er vinden jaarlijks de Duitse kitesurf kampioenschappen plaats. In de badplaats wonen zo'n 4000 mensen.

Nationaal park Nedersaksische Waddenzee

De Oost Friese eilanden vormen samen met de regio's en wadden langs de kust het Nationaal park Nedersaksische Waddenzee (Nationalpark Wattenmeer). In dit beschermde park van ruim 27.000 hectare is voor iedereen wel wat te doen: Je kunt er wadlopen, zwemmen, vogels spotten of naar de zeehondencreche in Norddeich.

In Wilhelmshaven staat het Wattenmeerhaus; het informatiecentrum van het natuurgebied. Zeker ook een bezoekje waard zijn het Duitse Scheepvaartmuseum en het Auswandererhaus (over de emigratie vanuit Europa naar Amerika) in Bremerhaven.

Aan de Duitse Noordzeekust vind je een ruime keus aan hotels en pensions.
» 314 hotels aan de Duitse Noordzee

Kaart van de Duitse Noordzeekust